Totul despre porumbei

 

Rasa de porumbei "Voiajor german de frumusețe"

Rasa s-a format in jurul anului 1900 in Germania din voiajori de curse, porumbei autohtoni, pescarusi chinezi, diverse tipuri de bagdeti si alte rase. Trasatura caracteristica a rasei este capul. In ultimii 20-30 de ani crescatorii au inceput sa puna accent foarte mare si pe proportiile corporale.

Impresie generala: porumbelul trebuie sa fie vioi, sa dea tot timpul impresia ca e gata de zbor, trebuie sa fie puternic si viguros.

Capul: este mare, puternic, arcuit. Ceafa, crestetul, fruntea, narile si ciocul trebuie sa formeze o linie continua si arcuita. Fruntea: trebuie sa fie lata. Ochii: sunt de culoare rosie inchis, nu trebuie sa prezinte inele de alte culori. Albii si porumbeii pe corpul carora predomina culoarea alb au ochii de o culoare rosie foarte inchis aproape negru. La galbeni se accepta sa aiba ochii de un rosu mai deschis.
Genele: trebuie sa fie simple de culoare alba sau gri. Narile: sunt de forma unei inimi, trebuie sa formeze un tot unitar, sunt fine si pudrate. Ciocul: trebuie sa fie gros si arcuit. Partea de jos a ciocului trebuie sa fie la fel de groasa ca cea de sus. Gatul: trebuie sa fie lung si drept. Aripile: trebuie sa fie purtate pe coada fara sa se intersecteze una cu alta, umerii nu trebuiesc sa fie acoperiti de piept.

Pieptul: trebuie sa fie puternic si arcuit. C

orpul: puternic, sternul sa fie lung, puternic si bine imbracat in muschi.

Coada: are 12 pene, sa fie cu 2-3 cm mai lunga decat aripile, latimea cozii nu trebuie sa depasasca latimea a doua pene, trebuie sa fie purtata paralel cu solul.

Picioarele: lungi, fara fulgi pe degete.