Totul despre porumbei

 

Rasa de porumbei "La Hore"

Pentru o lunga perioada de timp aceasta rasa de porumbei a fost crescuta in regiunea Lahore, Pakistan. A fost dusa in Germania prin anii 1880 si a devenit populara printre crescatori pe la inceputul anului 1960. Acesti porumbei de ornament proveniti din vechea Persie au fost crescuti la inceput pentru carne, dar acum sunt tinuti pentru penajul frumos si colorat. Natura lor calma si delicata ii atrag si mai tare pe iubitorii de porumbei.
Corpul: mediu spre mare, lat, cu multa carne, solid cu o senzatie de putere si finete.
Capul: trebuie sa fie mare si cat mai larg posibil cu un craniu foarte bine dezvoltat. Partea de sus a craniului nu ar trebui sa fie prea rotunda, ci ovala. La masculi capul trebuie sa fie mai masculin decat la femele. Fata pasarii trebuie sa fie placuta cu obraji destul de plini incat sa dea impresia de fata dolofana.
Ochii: sclipitori si proeminenti aratand sanatate si vigoare. Trebuie sa fie ochii negrii. Cei cu ochi sparti sau colorati sunt descalificati. Genele trebuie sa fie fine, netede si cat mai inguste. Pot varia de la culoarea carnii pana la rosu.
Ciocul: de lungime medie, lat, gros si mai tocit la varf. Trebuie sa fie de culoare alb-rozaliu, orice semn de culoarea cornului sau pata neagra se descalifica. Nu trebuie sa fie nici lasat in jos si nici prea drept. La porumbeii rasa Lahore, ciocurile lungi nu sunt dorite. Barbia este de marime medie cu textura fina, fiind de culoarea alba. Mici pete sunt permise, dar nu dorite. Narile reprezinta linia de diferentiere dintre barbie si cioc.